Wednesday, 13 April 2016

#BilaYanaJalan2 : Travel Tips (Internet Access)

Kebelakangan ni Acik selalu dapat soalan dari member-member dan geng business  pasal online access masa kat overseas.

Entry kali ni Acik nak share camne Acik online sepanjang bercuti ke luar negara.
Sebagai usahawan online, internet access tu memang WAJIB ade..bukan untuk tujuan business je, perlu jugak  untuk update Facebook ka.. Instagram ka..WhatsApp client & family..dan most important untuk navigation dan waze lokasi menarik di tempat berdekatan.


Ok..ni ☝🏻️ adalah service Portable Pocket Wifi dari Wiyo Malaysia yang Acik selalu pakai bila jalan-jalan overseas. Kecik je device die. Ringan dan boleh selit dalam poket baju atau dalam sling bag kita. 

Jangan risau kalau tak reti pakey. Deme akan ajor cara-cara nak pakai masa kite collect device ni. Semudah On and Off gitewww..😁.

Owh ya..haruslah ada username & password. Jangan risau! Semua details ada pada device tu..kalau tak clear..masa collect tu memang deme ade bagitau...siap kite praktikal on off depan deme lagi. Memang πŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌ.

Macam mana pulak rate dia?

MURAH beb!! Specially yang travel in a group..eh..travel sendiri pon untung tau. Satu Portable Pocket Wifi ni..boleh share sehingga 10 devices (tak kira lah handphone ke tab ke laptop ke..janji pakai internet..semua boleh)!

Ni rate yg Acik dapat masa bercuti ke Jepun bulan Feb-Mac 2016 aritu.

Tetapi!!! 

Untuk bercuti bulan October ni dapat LAGIII MURAHHHH! 😱😱😱😱.

Tanpa had penggunaan data (unlimited usage katenye). Aritu acik share sefamily untuk 5 handphone, 1 tab & 1 laptop. Untung tak untung??? Pandai2 la korang bahagi nak bayar brapa ringgit sorang kan. Acik bagi ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 5 bintang untuk device ni.

Internet sangat laju. Dan alat ni mampu bertahan dalam 6-8 jam bergantung pada berapa banyak device yang connected. Jangan risau..in case bateri habis, boleh charge guna power bank atau direct charge. Charging cable disediakan mengikut negara yang kita nk pergi.

Ok. Tanak borak panjang. Yang masih tercari-cari pakej internet/data roaming untuk bercuti ke luar negara tu nanti..boleh masuk this portable pocket wifi into your consideration.

Boleh visit ig, website, WhatsApp or call je terus Wiyo Malaysia for details. 

Till then..Enjoy your vacay! πŸ’‹.

Yana Mokhtar
Travellers , Onlinepreneur , Home Bakers.