Wednesday, 26 October 2016

#BilaYanaJalan2 - Japan Autumn 2016 : Hotel MyStays Otemae

Jepun adalah salah satu negara maju yang Yana amazed dengan teknologi & kebersihan negara ni.


Jadi.. Yana decide untuk datang melawat Jepun buat kali kedua dan kali ni Yana pilih musim luruh (kali pertama datang bulan February - March masa musim sejuk dengan family 😁).


Untuk trip kali ni, Yana pergi dengan bestie merangkap Buddy ShakeMe contest yang Yana tengah participate, Aini Talib 😊 (ni consider trip ad-hoc die sebab sume last minit booking 😂).


Memandangkan last minit, kami decide untuk book hotel di AirAsia Go je..and we got a good deal for this hotel, Hotel MyStays Otemae. Tips kalau korang malas nk survey hotel banyak2 adalah dengan booking je kat AirAsia Go. Lots of review here dan korang boleh choose based on budget korang & boleh study komen-komen dari pengunjung sebelumnya.


Hotel MyStays Otemae pilihan kami sepanjang 5 hari di Japan.


Hotel ni terletak di bandar Osaka. Dekat dengan Osaka Castle dan Osaka Museum (walking distance je). Selain tu..ade easy access by subway ke Shinsaibashi, Dotunbori (2 stops je)..ni 2 tempat wajib beli belah kalau ke Osaka.


Kat bawah ni antara sebab Yana pilih hotel ni:

Keluasan bilik yg kategori selesa. Besar bagi yana.

Kitchenette yg complete. Boleh masak nasi, air & lauk2. Complete pinggan mangkuk, periuk belanga, pisau, sudu garfu 😍😘.

Ade microwave & kettle jgk..boleh masak2 air & panaskan makanan.

Bilik air comel. Tapi complete. Selesa lah kiranya. Toilet bowl itu adalah automatic ye.

Nearby subway. Tada..jap je boleh sampai depan LV 🙈🙈🙈.

And last bot not least..the price memang cukup2 memuaskan hati. With all the facilities provided at that price..boleh dikategorikan sebagai murah.


Ok. Best kan? But for sure ade certain things jugak yg kurang best skit.


Contohnye kalau tetibe korang ada ad-hoc nk join trip..korang tak boleh main seludup je masuk hotel. Semua kene register coz its their rules 😅..and kene charge lah..charge adalah per pax not per room.


After 10pm, pintu masuk hotel akan dikunci. Tapi jangan risau..kita boleh masuk pakai room's access card kita.


Owh ya..receptionist kt hotel ni operates ikut office hour je..selain timing tersebut, kite kene roger @ intercome siap2 (inconvinient if kita sampai tengah malam atau awal pagi).


Tiada room service untuk bersihkan bilik hari-hari. Alah..korang kemas bilik pon bukan hari2 kan 😆😆😆.

Nak apa-apa..silalah ke kaunter receptionist kt bawah. 😁. Mereka sangat ramah tamah untuk membantu.


Nevertheless..tu sume small matter aje..sbb da study about the hotel before proceed booking. Things we enjoyed the most adalah keliling hotel ni kan..ade je 7eleven & Family Mart. Ni memang best friend kitorang sepanjang kat sana sebab kitorang boleh makan the most delicious Cream Puff & Van Houtan Chocolate drink (its halal beb 😍).


Our FAVOURITE!!


Ok. Till then..nanti Yana share trip ke tempat2 di Osaka, Kyoto, Arashiyama & Nara plak ye.


Much love,

Yana Mokhtar

#BilaYanaJalan2

Premium Beautiful Expert