Tuesday, 9 December 2014

Apa itu Dioksin?

Hai..

Selamat petang..

Few weeks ago, Yana attend GLAMpreneur intensive class di TTDI. Kelas diadakan bertujuan untuk memberi lebih penerangan tentang produk-produk Hai-O. Antara yang menarik perhatian Yana adalah mengenai BioSeleza & kesan Dioksin.

Apa itu Dioksin?

Ia adalah salah satu bahan kimia yang dilabelkan sebagai paling toksik dalam bidang sains.

Untuk pengetahuan, Dioksin dikenali sebagai salah satu ancaman kesihatan yang serius dan bersifat Karsinogenik, iaitu ia mampu mendorong/menyebabkan kanser.

"Dioxins are highly toxic and can cause reproductive and dvelopmental problems, damage the immune system, interfere with hormones and also cause cancer."- World Health Organization

Sources: http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs225/en/

Dioksin dikategorikan sebagai bahan kimia yang tercemar. Ia terbentuk semasa proses pembakaran seperti pembakaran sisa, kebakaran hutan, pembakaran sampah di persekitaran rumah, juga semasa proses industri seperti pelunturan pulpa kertas dan pembuatan herbisid. 

Pad/ tuala wanita serta kain lampin bayi pada mulanya dhasilkan dari bahan mentah pulpa kayu, yang juga menjalani proses pelunturan seperti kitaran semula untuk dijadikan kertas putih. Proses Pelunturan klorin yang dilakukan telah mewujudkan hasil sampingan toksik, terutamanya Dioksin.

Kaitan Dioksin dalam kehidupan kita?

Kebanyakan produk pakai buang yang digunakan dalam kehidupan seharian kita diperbuat daripada pulpa kayu dan kertas kitaran semula, yang mengandungi Dioksin semasa proses pembuatannya walaupun jumlahnya sedikit.

Kesan negatif kepada kanak-kanak yang menggunakan lampin tidaklah begitu teruk jika dibandingkan dengan wanita yang menggunakan pad/tuala wanita pakai buang. Ini adalah kerana kadar purata penggunaan lampin oleh kanak-kanak adalah dalam lingkungan maksimum 2 hingga 4 tahun.

Namun begitu, kaum wanita akan menggunakan pad/tuala wanita seumur hidup/selagi masih didatangi haid. 




Oleh itu, sebagai Alternative, Hai-O telah memperkenalkan Bio Seleza  sebagai alternative kepada pad/tuala wanita yang ada dalam pasaran.

Selain diperbuat dari kapas lembut & bahan berkualiti tinggi, Bio Seleza merupakan satu-satunya tuala wanita yang mempunyai 4 kebaikan utama iaitu:

1. Bio Velocity (BV)
2. Ion Negatif
3. Nano Perak
4. Sinar Inframerah Jauh (FIR - Far Infra-Red Rays)

Yana will explain in details about Bio Seleza dalam post akan datang.


Warmest Regards

Liyana Mokhtar

019-389 9315

nurliyanamokhtar@gmail.com


Wednesday, 12 November 2014

#BilaYanaJalan2: Europe Introductory Trip!! - Paris

Assalamualaikum..Halluu..

Its been ages tak update blog sebab kesibukan kerja yang teramat di samping appoinment yang tak putus2 dari client premium beautiful..

Fuhh!! At last..tahun ni dapat jugak have my own personal trip coz last year xberkesempatan nk g mana due to workload..

Owh for info, since Yana da kerja & ada passport, i'll try to have my personal trip once a year..ala2 stress release trip gitu..

So, for 2014..Yana and together with Cik Seri Syamsidatul (Owner Seri's Spa) and her sister Cik Suri Fitriah (sape nk insurance bley cari beliau)..decided to have Europe Introductory Trip on 21-28 October 2014..

From left: Suri, Me & Seri
Why we call Introductory Trip? Sebab kitorang g kejap je..and we all plan to pegi lagi in future..

So..antara tempat2 & negara yg we all pegi for this introductory Europe Trip were Paris, Frankfurt, Amsterstam & London.. For entry today..Yana share pictures kat Paris..

Musee du Louvre

Musee du Louvre: Inside the museum..at one of the pavillion
*owh pakcik..jgn tenung i begitu :p 


Musee du Louvre: Sekodeng art Monalisa


Arc de Triomphe du Carrousel


Paris River Cruise

Musee du Louvre: View from Hop-On Hop-Off Bus

 Notre Dame Cathedral Paris


Eifel Tower

 Till then...Yana will share picture kat Amsterdam, Frankfurt & London in the next entry




Liyana Mokhtar



019-3899315

nurliyanamokhtar@gmail.com













Sunday, 11 May 2014

What is Premium Beautiful?

What is Premium Beautiful?

Premium Beautiful is the No. 1 best-selling health corset in Malaysia. It uses and is embedded with Far Infrared Rays (F.I.R) technology mainly for improving blood circulation, stabilized the hormone, helping in reducing the weight and increase metabolism rate. It has helped thousand of Malaysian women rediscover their beauty, confidence and become healthier in the process!




The Premium Beautiful corset is divided into three main pieces:

Long Bra


 
Waist Nipper

Long Girdle



Some features are:
  • Special Design corset for 70% health & 30% beauty
  • Helps to improve blood circulation and metabolism including shaping the body
  • Lifetime warranty!!
  • Comfortable and easy to wear (Flexible)
  • Embedded with Far Infrared Rays Technology (F.I.R)
  • Recommended by American Chiropractic Association

F.I.R - Far Infrared Rays, what is it?

Far Infrared Rays is one of the energy wave that is contained in Sunlight. Unlike that Ultraviolet & Microwaves which is harmful, F.I.R has positive effect and is proven to be beneficial to humans. F.I.R is widely accepted as alternative therapy for various diseases.

**reference: http://www.farinfraredmedical.org
http://www.farinfraredhealth.com/farinfraredtheraphy.html


Why should I wear it?
  • Premium Beautiful has been in the market for more than 15 years
  • Proven  method to help shaping women's body to be more attractive and sexy
  • Includes F.I.R creates a complete synergy which helps to shape the women's body, assist in reducing & maintaining a healthy weight
  • To improve blood circulation
  • To increase metabolism
How to Measure?

*Cara untuk ukur Premium Beautiful 



WEAR IT AND FEEL IT YOURSELF

ITS PROVEN..!!

CONTACT ME FOR FREE CONSULTATION, MEASUREMENT & FITTING SESSION


"I am a user and an authorized dealer of Premium Beautiful Corset, 
I'm well trained and experienced, I will give you professional consultation 
to meet the best of your requirement and expectation"

Yana Mokhtar

019-3899315

nurliyanamokhtar@gmail.com







Thursday, 17 April 2014

My Handbouquet Collection

Hi semua..

Untuk tatapan semua.."My Handbouquet Collection"

Just for fun since I love flowers..

Red Roses

Details for the hand bouquet holder

Hydrangea

Pink, Peach & Off White Roses

Red & White Roses

Hydrangea & White Roses

BioVelocity SleepMate – The Quality Sleep Partner

Assalamualaikum and Good Day!

Untuk entry malam ni, Yana akan share about produk BioVelocity SleepMate (BVSM).



Tidur tu penting kan? Nikmat betul kalau dapat tido yang berkualiti tiap2 hari..same goes to me as currently I’m in the middle of managing a project (x sabar rasanya nk tunggu complete)..

Secara general, manusia menghabiskan 1/3 daripada masa mereka dengan tidur. Thus, tidur dan rehat yang berkualiti teramat la penting untuk kesihatan fizikal & mental dan juga untuk mengoptimakan fungsi2 dan tugas2 harian kita.

Semasa badan kita rehat, semua sel badan akan diperbaharui dan dibebaskan, kerja2 pembaikan ke atas kecederaan dan penyakit2 akan dijalankan dan juga menguatkan minda dan kesedaran supaya kita rasa bertenaga & lebih berjaga secara fizikal. Alhamdulillah, now I’ve found my quality sleep partner..since pakai BVSM ni..masalah Piriformis Syndrome Yana dah almost gone (^_^).

BVSM mampu memulihkan keseimbangan dan kesihatan anda secara mudah dan ia dibuat khas untuk memenuhi keperluan individu anda. BVSM menolong membetulkan frekuensi yang tidak harmoni, menuetralkan gelombang berbahaya sambil menguatkan gelombang positif yang berbentuk aura yang sihat.





Based on statistic, penjualan BioVelocity SleepMate pada bulan Februari 2014 sahaja dianggarkan sebanyak RM8 juta. Ini bermakna ramai yang dah tahu tentang teknologi BioVelocity. Pada yang masih kurang faham, jom kita tengok apa iti teknologi BioVelocity.

Fakta mengenai Teknologi BioVelocity: 
  • kajian teknologi hijau terbaru selama 20 tahun oleh pakar saintis dari Jerman
  • Tenaga matahari pagi yang penuh dengan Vitamin D disimpan dalam garam laut dalam dari Korea selama sebulan
  • Disuntik ke dalam benang BioVelocity SleepMate
  • Tenaga dari BioVelocity akan menembusi kulit dan menghasilkan haba melalui getaran molekul air dalam badan.

Kenapa Garam Laut Dalam sebagai medium?
  • Garam Laut berfungsi untuk memecahkan rantaian molekul air
  • Rawatan garam sudah lama di amalkan di blok Soviet dan Eropah Timur dan juga China. Garam juga memainkan peranan penting dalam perubatan Islam dan gangguan makhluk halus serta penawar racun
  • Di adun dalam bentuk BiioVelocity dengan kelajuan gelombang yang berupaya menembusi badan manusia, bergetar dan bertindak dengan molekul air dalam badan, ikatan air terputus membebaskan tenaga dalam bentuk haba dan menghasilkan oksigen
  • Apabila haba dibebaskan, ia melarutkan kolestrol yang tersumbat di salur darah dan juga melarutkan darah beku di arteri jantung dan otak, ia melancarkan pergerakan darah ke seluruh badan
  • dan apabila pergerakan darah lancar, semua masalah kesihatan dengan izinNya akan pulih, hormon badan akan seimbang dan pembaharuan sel yang berlaku menjadikan kita semakin sihat dan awet muda.
Apa kebaikan BioVelocity SleepMate?

Fungsi utama BioVelocity SleepMate adalah untuk menghasilkan tidur yang berkualiti atau 'Deep Sleep'. Sewaktu 'Deep Sleep', kesemua sel badan kita kan dipulihkan, sel baru akan terhasil dan memastikan kesihatan badan yang optimum pada keesokan harinya.
 

Siapa yang perlukan BioVelocity SleepMate?

BioVelocity sesuai untuk semua individu dari bayi, perempuan mengadung sehinggalah orang tua.
  • Pesakit strok
  • Migrain & sakit kepala
  • Sakit pinggang dan belakang
  • Insomnia
  • Keletihan
  • Kurang tidur atau gaya hidup yang sibuk
  • Perokok
  • Orang yg mengalami peredaran darah kurang baik
  • Gout
  • Terdedah dari radiasi gelombang electromagnet
  • Mengurangkan demam kuning di kalangan bayi baru lahir.

Untuk pertanyaan lebih lanjut mengenai BioVelocity SleepMate atau untuk Demo BVSM secara percuma, boleh contact Yana 017-6856118.

Later, Yana akan share testimoni Yana sendiri sendiri sepanjang guna BVSM in the next entry..