Seared Ikan Trout Fjord Norway dan Salad Kentang Asia
Bahan-bahan:
1 Filet Trout
2 Kentang, dimasak
1 Sudu Makan kicap soya
1 Sudu Makan minyak bijan
1 Daun bawang, dihiris
1 Sudu Teh bawang merah goreng
1 Inci halia, diparut
Garam dan lada, secukup rasa
Minyak zaitun
Cara Memasak
- Taburkan ikan trout dengan sedikit minyak zaitun dan diikuti dengan garam dan lada.
- Bakar ikan trout menggunakan ketuhar dengan 200C selama 10 minit.
- Sementara menunggu ikan masak, potong dadu kentang dan letakkan ke dalam mangkuk lain.
- Campurkan kicap soya, minyak bijan dan halia.
- Gaulkan bersama kentang yang telah dipotong dadu.
- Masukkan daun bawang dan bawang merah goreng dan hidangkan dengan ikan trout bakar.
Be First to Post Comment !
Post a Comment