Monday, 29 May 2017

Promosi Raya Premium Beautiful 2017- Testimoni Gempak PB Transformation

Assalamualaikum & hai semua,

Alhamdulillah, pejam celik pejam celik..hari ni masuk hari ke 4 Ramadhan untuk umat Islam khususnya di Malaysia berpuasa. Moga ibadah kita di bulan yang mulia ini dipermudahkan dan diterima oleh Allah S.W.T.

InsyaAllah tinggal 26 hari lagi kita akan berpuasa. Maka sempena bulan baik ni dan memandangkan ramai yang dah mula ke arah cantik demi kesihatan, Yana berbesar hati nak beri PROMOSI ISTIMEWA untuk pembaca blog yana, kawan-kawan, kawan kepada kawan mahupun sesiapa sahaja yang membeli Premium Beautiful Korset daripada Yana.


Bila promosi ni berlangsung?

Promosi Istimewa Premium Beautiful ni akan berlangsung sepanjang bulan Ramadhan dan Syawal tahun ni, jadi jom ramai-ramai jangan lepaskan peluang keemasan ni.

Apa yang istimewanya untuk promosi kali ni?

Yang istimewanya Promosi Istimewa Premium Beautiful kali ini adalah setiap pembelian Premium Beautiful FULL SET secara TUNAI atau Kad Kredit, anda akan mendapat sehelai Designer Hijab Exclusive dari pereka fesyen tersohor Malaysia, Rizman Ruzaini. Bukan itu sahaja..hijab ini turut didatangkan bersama dengan kerongsang exclusive mengikut corak dan warna hijab yang terpilih.


Wah..seronok kan!! Tak dapat sarungkan baju atau dress exclusive Rizman Ruzaini,
dapat memiliki 
Designer Hijab Exclusive pon rasa seronokss tau.

Memandangkan kebanyakan butik Malaysia dah pun keluarkan promo Ready-To-Wear (RTW) masing-masing..mesti ramai yang dah aim baju dan start pasang badan untuk kelihatan cantik raya nanti kan. Jom kita layan testimoni pengguna Premium Beautiful yang 'terpaksa' kelihatan lebih cantik dan sihat dengan pemakaian Premium Beautiful:




Ni nak share testimoni tuan badan sendiri ni. Yana konsisten pakai Premium Beautiful disebabkan masalah scoliosis. Alhamdulillah bukan sahaja sakit berkurang, berat badan pon berkurangan..yang membuatkan yana rasa seronok adalah bentuk badan ternyata lebih kemas dan curvy. SERONOK sangat dapat sarung RTW dengan yakin dan gembira.

Kalau nak tau, sebelum ni yana susah nak cari baju-baju RTW sebab tak muat. Lepas pakai Premium Beautiful dan konsisten..berjaya jugak sarung size S. From XXL @ XL to M @ S..big achievement kan.



Cik adik manis ni takde la besar mana pon. Kurus je pon. Tapi bila dah mula pakai Premium Beautiful, badan beliau makin kemas kan. Slim berpotongan gitu..perut pon leper je. Cik adik manis ni dah kahwin tau..makin lama makin gorgeous plak..harus cik abang makin sayang.


Hihi..ni geng RTW Jovian Mandagie. Bezanya..dulu kene siza XL. Tu pon..nampak beno baju tu di stretch bagi muat :D. Tapi yang dulu bukan la yang sekarang. Tengok sekarang..slim cantik and dah boleh sarung size M. Hapus sudah lemak-lemak ituuu. 


Haa..adik muda-mudi ni pula makin yakin bergaya bila badan lebih kemas. Katanya..dulu kalau nak bergambar mesti nk selindung belakang kawan..tak pun filter dulu gambar sebelum share. Ade yang sama peel camni tak? kalau ade, jom cepat-cepat sarung Premium Beautiful.

Ibu kepada 2 anak. Makin lama makin ramping, makin awet muda. Suami pon makin suka peluk pinggang..hihi. Wife-wife kat luar mesti rasa happy kalau suami taknak lepas kan kan.



Perut buncit dan tiada pinggang adalah masalah 'common' bagi kaum wanita di Malaysia. Kebanyakannya adalah disebabkan gaya pemakanan dan gaya hidup yang tidak sihat..ada juga yang disebabkan oleh penjagaan diri yang tidak sempurna disebabkan kekangan masa. Premium Beautiful mampu menyelesaikan masalah anda.

Premium Beautiful adalah pilihan terbaik untuk yang sibuk dan tidak mampu untuk bersenam untuk mendapatkan bentuk badan yang cantik. Sempat lagi nak ramping-ramping cun melecun raya nanti kalau pakai sekarang.


Merupakan korset kesihatan kategori Premium yang termurah dalam pasaran, ia juga didatangkan dengan jaminan seumur hidup dan khidmat repair secara percuma. 

Memang tak mahal tau, sebab nye kalau raya je mesti beli baju-baju RTW berhelai-helai. Sekarang ni kebanyakkan RTW berharga RM400-RM500..kalau dah berpasang-pasang..makan RM2,000-RM3,000 jugak lah kan.

Boleh dah beli Premium Beautiful satu. Sekali beli pakai sampai 4-5 tahun..untung ke untung tu? Ok..dah boleh terus whatsapp yana +60193899315 untuk dapatkan set Premium Beautiful anda. Terus message tau..yana tunggu, ok?


Yana Mokhtar 
Your Premium Beautiful Expert
Whatsapp: 019-3899315
FB: Nur Liyana
IG: @yana_mokhtar


Monday, 22 May 2017

Top 5 Makanan Wajib ada sempena Ramadhan

Hi semua..Assalamualaikum & selamat sejahtera to all readers.

Ok..Ramadhan bakal menjelang tak lama lagi..dalam 3-4 hari je lagi. Korang semua dah buat preparation ke?

Preparation maksud yana adalah dari segi mental dan fizikal kerana pastinya rutin harian kebanyakan dari kita akan sedikit sebanyak berubah dalam menyambut bulan Ramadhan yang penuh dengan rahmat.

Rutin yana tak ada lah banyak berubah, cuma sesetengah benda tu ada sedikit rombakan terutamanya masa. Waktu riadah di gym akan bertukar awal sedikit supaya dapat berbuka puasa & bersolat terawih bersama keluarga.

Selain dari tu, dah menjadi kebiasaan keluarga yana untuk standby stok beberapa jenis makanan yang mudah disediakan (just in case ada hari yang tak sempat nak memasak). Ok..jom kita tengok top 5 makanan yang afdhal untuk ada sepanjang bulan ramadhan nanti:

1. Sambal bilis kering. 


Haaa..ni memang kewajipan family yana. Sekarang ni dah agak mudah nak dapatkan kat pasaran..cari je supplier yg terdekat & yang paling sedap, pastu beli lah beberapa bekas buat stok. Tapi kebiasaan untuk family yana memang sediakan sendiri. Cara penyediaan sangat lah mudah..goreng ikan bilis & bawang hingga garing dan ketepikan. Kemudian masak cili boh hingga pecah minyak..perasakan dengan gula garam secukup rasa dan masukkan ikan bilis & bawang yang digoreng tadi, gaul rata. Siap!

Sambal Bilis Kering. Sedap & tahan lama.

2. Daging Masak Hitam. 

Ha haaa..ni memang sedap. Terutamanya untuk working mom yang sibuk & risau tak sempat nak balik on time untuk memasak. Just keluarkan daging dr frozen dan panaskan. Boleh hidangkan dengan nasi panas & kawankan dengan sambal belacan. Meletops uolz! Last year yana buat sendiri daging masak hitam ni then frozenkan. Ada jugak ambil tempahan dari kawan-kawan & teman sekerja. Kalau teringin mencuba, meh kite pm tepi


Daging Masak Hitam, hidangan istimewa dari orang Perak

3. Telur & Telur Masin. Confirm-confirm semua setuju telur ni kene ade kan kan kan kan

4. Serunding. Ni pon same kes macam telur. Wajib ada. Best part is..tak abes pon tak kisah sebab tahan lama..tak abes puasa..kite abeskan time raye makan ngan lemang & ketupat.

5. Roti, Oat @ Maggi. 

Haaaa..Roti dengan Oat tu sebenarnye memang tak putus bekalan. Yana suka makan Oat / wheatmeal bread dengan Min Kaffe panas sebab InsyaAllah perut tahan lapar lebih lama. Juga sangat membantu memberi tenaga & menyegarkan mata terutamanyalepas bangun awal utk bersahur.


Gabungan sandwich & Min Kaffe panas memang dah cukup mengenyangkan & memudahkan kita bersahur/berbuka

Menarik kan cadangan makanan wajib yana. Ni cuma sebahagian yang yana rasa rata-rata akan prepare untuk menyambut Ramadhan nanti. Untuk itu, yana nak ucapkan selamat menyambut bulan Ramadhan Al-Mubarak nanti. Moga bulan yang penuh keberkatan ini kita sama-sama berusaha untuk menjala segala keberkatan yang ada.

Promosi Min Kaffe Ramadhan: Beli 5 kotak, Percuma postage & kurma
Bagi peminat Min Kaffe, jom cepat grab promosi Min Kaffe sempena bulan Ramadhan nanti. Boleh terus direct contact yana +6019-3899315 untuk dapatkan stok Ramadhan anda.

Promosi Min Kaffe Ramadhan: Beli 3 kotak, Percuma postage 
Sharing is caring,

Love,

Yana Mokhtar 
Premium Beautiful Expert
Shake & Shape Me Finalist.



Wednesday, 10 May 2017

Top Testimoni Berpantang dengan Premium Beautiful

Hi readers..morning.

Ada tak pregnant mommies yang masih tercari-cari bengkung untuk berpantang nanti? Kalau dah bersalin dan dah habis pantang pon takpe..masih belum terlambat nak dapatkan berat & bentuk badan yang lebih kemas. Ni yana nak cadangkan pakai Premium Beautiful sebagai bengkung modan mommies semua.

Kenapa Premium Beautiful?

Premium Beautiful kini boleh dimiliki
dengan bayaran bulanan serendah RM95 sebulan

Dengan bayaran bulanan serendah minimum RM95/sebulan (*bergantung pada saiz anda), bengkung moden Premium Beautiful ni atau nama lainnya korset kesihatan mampu membantu mommies sekalian berpantang dengan lebih mudah dan mendapatkan berat dan bentuk badan yang di ingini dengan lebih cepat.

Betul ke berkesan?

InsyaAllah boleh..dengan pemakaian yang konsisten berserta tips pemakaian daripada Premium Beautiful Expert. Jom tengok testimoni pengguna Premium Beautiful semasa berpantang ni:



Yang dah lama bersalin & baru nak pakai pon boleh..macam puan yang ni


Client ni dah lama bersalin (both ceserean) dan masih mengikuti program menurunkan berat badan. Dah berjaya turunkan 10kg tapi masih kurang puas hati dengan bentuk badan yang mengelebeh. Dengan bantuan Premium Beautiful, badan beliau lebih kemas dan InsyaAllah dengan pemakaian yang konsisten..beliau boleh dapatkan bentuk badan yang kemas secara kekal.

Kelebihan Premium Beautiful untuk kurus je?

Premium Beautiful adalah untuk kesihatan, 70% direka untuk kesihatan & 30% kecantikan. Antara 8 fungsi Premium Beautiful yang sangat membantu mommies adalah:

1) memperbanyakkan susu badan
2) mengelakkan bengkak susu
3) mengurangkan 'saggy breast' & membantu menganjalkan payudara
4) mengempiskan perut
5) menyokong perut & penyembuhan dari dalam melalui fungsi Far Infrared Rays (FIR) terutamanya untuk mommies yang bersalin secara pembedahan
6) melancarkan perjalanan darah
7) membantu pengeluaran darah nifas dengan lancar (mengelakkan baki darah tertinggal dalam rahim)
8) bantu mengecutkan rahim lebih cepat & mengekalkan kedudukan rahim di tempat sepatutnya

Kelebihan & fungsi setiap bahagian dalam set Premium Beautiful 

Waist Nipper Premium Beautiful bantu sokong postur badan
& tulang belakang mommies masa menyusukan anak

Menarik kan? Jom cepat dapatkan Premium Beautiful. Nak beli by pieces pon boleh..full set pon boleh. Ada harga istimewa khusus untuk pembelian full set secara tunai/ kredit kad 😉. Jom whatsapp yana +60193899315.

Cara pengagihan lemak yang sekata melalui pemakaian full set Premium Beautiful


Sharing is caring,
Love,

Yana Mokhtar 
Scoliosis Patient 
Premium Beautiful Expert
Shake & Shape Me Finalist.