Thursday, 10 August 2017

Herba Maharani untuk Kecantikan Dalaman Wanita

Hi semua. Selamat petang.

Hari ini, yana nak kongsikan keunikan Herba Maharani.


Apa itu Herba Maharani?


Herba Maharani atau lebih dikenali dengan nama Beijing Te Zhi Bai Feng Wan adalah herba yang diformulasi dari resipi traditional Bai Feng Wan pada masa Dinasti Ming di China. Herba Maharani ini dihasilkan oleh farmasi diraja khas untuk kegunaan Maharani untuk mengekalkan keremajaan, kecantikan, melewatkan penuaan dan juga untuk menjaga kesihatan dalaman & luaran.


Namun begitu, Herba Maharani yang terkini dihasilkan melalui teknologi terkini dan ia bersifat lebih halus, lembut, rasa wangi dan tulen. Gabungan pelbagai herba dan bahan yang berharga dalam Herba Maharani berkesan dalam menambahkan tenaga dan darah, malah ia juga membantu menyelaras kitaran haid wanita.


Siapa yang perlu amalkan makan Herba Maharani?

Herba Maharani telah diamalkan secara meluas di kalangan wanita di malaysia. Dari anak dara hinggalah yang telah mengalami putus haid (Menopause). 


Ada lebih dari 20 kelebihan mengamalkan Herba Maharani:







Berkesankah?

Belum cuba belum tahu. Setiap pemakanan mengambil masa untuk kita lihat sendiri keberkesanannya. Ini adalah antara rawatan alternative dan pengambilan secara konsisten InsyaAllah mampu merawat dan mengurangkan masalah yang anda hadapi. 


Berikut antara testimoni client yang mengamalkan pengambilan Herba Maharani:









Sekiranya anda berminat ingin mencuba, Herba Maharani ini hanya berharga RM98/kotak (postage RM5/semenanjung Malaysia @ RM10/Sabah 7 Sarawak).


Boleh hubungi yana di 019-3899315 atau klik Fast Whatsapp link ini 

Kuala Lumpur to Host Biggest Asia-Pacific Global Retail Summit - 18th Asia-Pacific Retailers Convention & Exhibition 2017

Transformation, Creativity and Beyond: 18th APRCE 2017 to address new retail trends and issues in Asia-Pacific’s largest retail event in Kuala Lumpur 



Press Conference of The 18th Asia-Pacific Retailers Convention and Exhibition (APRCE)
at Element by Westin Hotel. 

The 18th Asia-Pacific Retailers Convention and Exhibition (APRCE) will take place at the Kuala Lumpur Convention Centre from October 25 to 27, 2017. About 3,000 delegates from 18 countries are expected at Asia Pacific’s largest retail event which is held once every two years. 

Organised by the Malaysia Retailers Association (MRA) and endorsed by Federation of AsiaPacific Retailers Associations (FAPRA), the theme of the 18th APRCE 2017 is “Transformation, Creativity and Beyond”. 

Key global retailers are expected at this event which will spearhead a re-think on retail and how to drive change through innovation, transformation and staying ahead of the pack for business success. It will explore opportunities to capture the next decade of discerning digitised customers. 

World-class speakers, retail leaders and solution providers from the US, UK, Japan, China, Korea and, of course, Malaysia will share their business success stories, new retail trends, ways to retail excellence and e-commerce trends and challenges in retailing, among others. 

Among the 22 speakers at the 18th APRCE2017 are: Mr Howard Saunders, Retail Futurist, Twenty Second and Fifth Ltd, US; Mr Christopher Sanderson, Co-Founder, Future Lab United Kingdom; Mr Motoya Okada, President and CEO, AEON Co. Ltd; Mr Benjamin Yong, Founder and Group Chief Eating Officer of the BIG Group, Malaysia; Mr Hoseok Kim, CEO of Celcom Planet Sdn Bhd (11Street), Malaysia; Ms Michelle Grant, Head of Retailing at Euromonitor International, US; Mr Chan Kok Long, Co-Founder & Executive Director of IPay88 Sdn Bhd, Malaysia; Mr Roger Wang, Chairman of Golden Eagle International Group, China and Mr Chen Xiaodong, CEO of Intime Retail Group, China. 

The delegates attending 

According to APRCE 2017 Organising Chairman, Mr James Loke, about 1,300 foreign delegates have confirmed their attendance. They include those from Japan, China, Korea, Indonesia, the Philippines and other FAPRA-recognised national retail trade organisations such as in Malaysia, Singapore, Thailand, Vietnam, Myanmar, Australia, New Zealand, Taiwan, Hong Kong, India, Mongolia, Turkey and Fiji. 

The event is the perfect focal point for international networking, and Malaysia, as the host, is the ideal location to mix business with leisure. Representatives from Asia-Pacific will be converging here to exchange ideas, connect with suppliers, seek business opportunities and network. 

The 18th APRCE 2017 is supported by the Ministry of Tourism and Culture, and the Malaysia Convention and Exhibition Bureau (MyCEB). 


How APRCE started 

Since 1983, APRCE has been the main activity of the Federation of Asia-Pacific Retailers Associations (FAPRA), which has 18 association members from 18 countries. It is the longest running biennial retail conference in Asia-Pacific. The host country is selected by FAPRA members through a bidding process held every 2 years. 

For the record, the 17th APRCE 2015 was held in Manila, Philippines while the 16 th APRCE 2013 took place in Istanbul, Turkey. The 18th APRCE 2017 will bring together participants to learn, discover and network, and make meaningful connections with other industry professionals. It will also highlight innovative solutions to help retailers differentiate themselves from their competitors. 


About Malaysia Retailers Association (MRA) 

Malaysia Retailers Association (MRA) was founded in 1982. Representing some of the largest retail companies in Malaysia, MRA is a recognized representative of the retail industry by various Ministries and related authorities and agencies. 

MRA is one of the founding members and ONLY representative from Malaysia to the Federation of Asia-Pacific Retailers Associations (FAPRA), whose members span over 18 Asia-Pacific countries. 

Founder & CEO of StylarNetwork Sdn Bhd (SuperAnt), David Lim signing up as digital partner with APRCE Organising Chairman, James Loke and looking on is APRCE Conference Chairman, Raymond Teo

The signing ceremony with Digital Partner- StylarNetwork Sdn Bhd.


About Federation of Asia-Pacific Retailers Association (FAPRA) 

The Federation of Asia-Pacific Retailers Association (FAPRA) was founded in 1983 and fully established in 1989 at the 4th APRCE in Singapore. Since then, it has implemented activities and developed itself with the aim of discussing common issues in the region, promote information exchange and friendship, thereby contributing to the development of commerce and the improvement of retailers’ status in the region. 

FAPRA has been a congregation of retailers’ associations that come together for one key objective -- the sharing of information. Echoing this, one of the successful activities of FAPRA is the biennial APRCE which provides opportunities to FAPRA members to learn from experts, as well as enjoy meeting and establishing relationships with counterparts from around the region. 

To continue strengthening its objective of creating more sharing and exchanging of information among FAPRA members, the Permanent Secretariat (PS) was established in March 2006 upon the resolution of the 12th APRCE in Beijing, China.
To honour FAPRA’s associations’ members for their outstanding achievement, FAPRA Awards made its debut in 2009 and were presented in APRCE then. 


From left to right; Ho Yoke Ping, General Manager - Business Events, Malaysia Convention & Exhibition Bureau; Dato' Sri Meer Habib, MRA Hon Secretary & APRCE Marketing & PR Chairman; James Loke, MRA Deputy President & APRCE Organising Chairman and Raymond Teo, MRA Council Member & APRCE Conference Chairman​

**The press release for and on behalf of Malaysia Retailers Association**

Monday, 29 May 2017

Promosi Raya Premium Beautiful 2017- Testimoni Gempak PB Transformation

Assalamualaikum & hai semua,

Alhamdulillah, pejam celik pejam celik..hari ni masuk hari ke 4 Ramadhan untuk umat Islam khususnya di Malaysia berpuasa. Moga ibadah kita di bulan yang mulia ini dipermudahkan dan diterima oleh Allah S.W.T.

InsyaAllah tinggal 26 hari lagi kita akan berpuasa. Maka sempena bulan baik ni dan memandangkan ramai yang dah mula ke arah cantik demi kesihatan, Yana berbesar hati nak beri PROMOSI ISTIMEWA untuk pembaca blog yana, kawan-kawan, kawan kepada kawan mahupun sesiapa sahaja yang membeli Premium Beautiful Korset daripada Yana.


Bila promosi ni berlangsung?

Promosi Istimewa Premium Beautiful ni akan berlangsung sepanjang bulan Ramadhan dan Syawal tahun ni, jadi jom ramai-ramai jangan lepaskan peluang keemasan ni.

Apa yang istimewanya untuk promosi kali ni?

Yang istimewanya Promosi Istimewa Premium Beautiful kali ini adalah setiap pembelian Premium Beautiful FULL SET secara TUNAI atau Kad Kredit, anda akan mendapat sehelai Designer Hijab Exclusive dari pereka fesyen tersohor Malaysia, Rizman Ruzaini. Bukan itu sahaja..hijab ini turut didatangkan bersama dengan kerongsang exclusive mengikut corak dan warna hijab yang terpilih.


Wah..seronok kan!! Tak dapat sarungkan baju atau dress exclusive Rizman Ruzaini,
dapat memiliki 
Designer Hijab Exclusive pon rasa seronokss tau.

Memandangkan kebanyakan butik Malaysia dah pun keluarkan promo Ready-To-Wear (RTW) masing-masing..mesti ramai yang dah aim baju dan start pasang badan untuk kelihatan cantik raya nanti kan. Jom kita layan testimoni pengguna Premium Beautiful yang 'terpaksa' kelihatan lebih cantik dan sihat dengan pemakaian Premium Beautiful:




Ni nak share testimoni tuan badan sendiri ni. Yana konsisten pakai Premium Beautiful disebabkan masalah scoliosis. Alhamdulillah bukan sahaja sakit berkurang, berat badan pon berkurangan..yang membuatkan yana rasa seronok adalah bentuk badan ternyata lebih kemas dan curvy. SERONOK sangat dapat sarung RTW dengan yakin dan gembira.

Kalau nak tau, sebelum ni yana susah nak cari baju-baju RTW sebab tak muat. Lepas pakai Premium Beautiful dan konsisten..berjaya jugak sarung size S. From XXL @ XL to M @ S..big achievement kan.



Cik adik manis ni takde la besar mana pon. Kurus je pon. Tapi bila dah mula pakai Premium Beautiful, badan beliau makin kemas kan. Slim berpotongan gitu..perut pon leper je. Cik adik manis ni dah kahwin tau..makin lama makin gorgeous plak..harus cik abang makin sayang.


Hihi..ni geng RTW Jovian Mandagie. Bezanya..dulu kene siza XL. Tu pon..nampak beno baju tu di stretch bagi muat :D. Tapi yang dulu bukan la yang sekarang. Tengok sekarang..slim cantik and dah boleh sarung size M. Hapus sudah lemak-lemak ituuu. 


Haa..adik muda-mudi ni pula makin yakin bergaya bila badan lebih kemas. Katanya..dulu kalau nak bergambar mesti nk selindung belakang kawan..tak pun filter dulu gambar sebelum share. Ade yang sama peel camni tak? kalau ade, jom cepat-cepat sarung Premium Beautiful.

Ibu kepada 2 anak. Makin lama makin ramping, makin awet muda. Suami pon makin suka peluk pinggang..hihi. Wife-wife kat luar mesti rasa happy kalau suami taknak lepas kan kan.



Perut buncit dan tiada pinggang adalah masalah 'common' bagi kaum wanita di Malaysia. Kebanyakannya adalah disebabkan gaya pemakanan dan gaya hidup yang tidak sihat..ada juga yang disebabkan oleh penjagaan diri yang tidak sempurna disebabkan kekangan masa. Premium Beautiful mampu menyelesaikan masalah anda.

Premium Beautiful adalah pilihan terbaik untuk yang sibuk dan tidak mampu untuk bersenam untuk mendapatkan bentuk badan yang cantik. Sempat lagi nak ramping-ramping cun melecun raya nanti kalau pakai sekarang.


Merupakan korset kesihatan kategori Premium yang termurah dalam pasaran, ia juga didatangkan dengan jaminan seumur hidup dan khidmat repair secara percuma. 

Memang tak mahal tau, sebab nye kalau raya je mesti beli baju-baju RTW berhelai-helai. Sekarang ni kebanyakkan RTW berharga RM400-RM500..kalau dah berpasang-pasang..makan RM2,000-RM3,000 jugak lah kan.

Boleh dah beli Premium Beautiful satu. Sekali beli pakai sampai 4-5 tahun..untung ke untung tu? Ok..dah boleh terus whatsapp yana +60193899315 untuk dapatkan set Premium Beautiful anda. Terus message tau..yana tunggu, ok?


Yana Mokhtar 
Your Premium Beautiful Expert
Whatsapp: 019-3899315
FB: Nur Liyana
IG: @yana_mokhtar


Monday, 22 May 2017

Top 5 Makanan Wajib ada sempena Ramadhan

Hi semua..Assalamualaikum & selamat sejahtera to all readers.

Ok..Ramadhan bakal menjelang tak lama lagi..dalam 3-4 hari je lagi. Korang semua dah buat preparation ke?

Preparation maksud yana adalah dari segi mental dan fizikal kerana pastinya rutin harian kebanyakan dari kita akan sedikit sebanyak berubah dalam menyambut bulan Ramadhan yang penuh dengan rahmat.

Rutin yana tak ada lah banyak berubah, cuma sesetengah benda tu ada sedikit rombakan terutamanya masa. Waktu riadah di gym akan bertukar awal sedikit supaya dapat berbuka puasa & bersolat terawih bersama keluarga.

Selain dari tu, dah menjadi kebiasaan keluarga yana untuk standby stok beberapa jenis makanan yang mudah disediakan (just in case ada hari yang tak sempat nak memasak). Ok..jom kita tengok top 5 makanan yang afdhal untuk ada sepanjang bulan ramadhan nanti:

1. Sambal bilis kering. 


Haaa..ni memang kewajipan family yana. Sekarang ni dah agak mudah nak dapatkan kat pasaran..cari je supplier yg terdekat & yang paling sedap, pastu beli lah beberapa bekas buat stok. Tapi kebiasaan untuk family yana memang sediakan sendiri. Cara penyediaan sangat lah mudah..goreng ikan bilis & bawang hingga garing dan ketepikan. Kemudian masak cili boh hingga pecah minyak..perasakan dengan gula garam secukup rasa dan masukkan ikan bilis & bawang yang digoreng tadi, gaul rata. Siap!

Sambal Bilis Kering. Sedap & tahan lama.

2. Daging Masak Hitam. 

Ha haaa..ni memang sedap. Terutamanya untuk working mom yang sibuk & risau tak sempat nak balik on time untuk memasak. Just keluarkan daging dr frozen dan panaskan. Boleh hidangkan dengan nasi panas & kawankan dengan sambal belacan. Meletops uolz! Last year yana buat sendiri daging masak hitam ni then frozenkan. Ada jugak ambil tempahan dari kawan-kawan & teman sekerja. Kalau teringin mencuba, meh kite pm tepi


Daging Masak Hitam, hidangan istimewa dari orang Perak

3. Telur & Telur Masin. Confirm-confirm semua setuju telur ni kene ade kan kan kan kan

4. Serunding. Ni pon same kes macam telur. Wajib ada. Best part is..tak abes pon tak kisah sebab tahan lama..tak abes puasa..kite abeskan time raye makan ngan lemang & ketupat.

5. Roti, Oat @ Maggi. 

Haaaa..Roti dengan Oat tu sebenarnye memang tak putus bekalan. Yana suka makan Oat / wheatmeal bread dengan Min Kaffe panas sebab InsyaAllah perut tahan lapar lebih lama. Juga sangat membantu memberi tenaga & menyegarkan mata terutamanyalepas bangun awal utk bersahur.


Gabungan sandwich & Min Kaffe panas memang dah cukup mengenyangkan & memudahkan kita bersahur/berbuka

Menarik kan cadangan makanan wajib yana. Ni cuma sebahagian yang yana rasa rata-rata akan prepare untuk menyambut Ramadhan nanti. Untuk itu, yana nak ucapkan selamat menyambut bulan Ramadhan Al-Mubarak nanti. Moga bulan yang penuh keberkatan ini kita sama-sama berusaha untuk menjala segala keberkatan yang ada.

Promosi Min Kaffe Ramadhan: Beli 5 kotak, Percuma postage & kurma
Bagi peminat Min Kaffe, jom cepat grab promosi Min Kaffe sempena bulan Ramadhan nanti. Boleh terus direct contact yana +6019-3899315 untuk dapatkan stok Ramadhan anda.

Promosi Min Kaffe Ramadhan: Beli 3 kotak, Percuma postage 
Sharing is caring,

Love,

Yana Mokhtar 
Premium Beautiful Expert
Shake & Shape Me Finalist.



Wednesday, 10 May 2017

Top Testimoni Berpantang dengan Premium Beautiful

Hi readers..morning.

Ada tak pregnant mommies yang masih tercari-cari bengkung untuk berpantang nanti? Kalau dah bersalin dan dah habis pantang pon takpe..masih belum terlambat nak dapatkan berat & bentuk badan yang lebih kemas. Ni yana nak cadangkan pakai Premium Beautiful sebagai bengkung modan mommies semua.

Kenapa Premium Beautiful?

Premium Beautiful kini boleh dimiliki
dengan bayaran bulanan serendah RM95 sebulan

Dengan bayaran bulanan serendah minimum RM95/sebulan (*bergantung pada saiz anda), bengkung moden Premium Beautiful ni atau nama lainnya korset kesihatan mampu membantu mommies sekalian berpantang dengan lebih mudah dan mendapatkan berat dan bentuk badan yang di ingini dengan lebih cepat.

Betul ke berkesan?

InsyaAllah boleh..dengan pemakaian yang konsisten berserta tips pemakaian daripada Premium Beautiful Expert. Jom tengok testimoni pengguna Premium Beautiful semasa berpantang ni:



Yang dah lama bersalin & baru nak pakai pon boleh..macam puan yang ni


Client ni dah lama bersalin (both ceserean) dan masih mengikuti program menurunkan berat badan. Dah berjaya turunkan 10kg tapi masih kurang puas hati dengan bentuk badan yang mengelebeh. Dengan bantuan Premium Beautiful, badan beliau lebih kemas dan InsyaAllah dengan pemakaian yang konsisten..beliau boleh dapatkan bentuk badan yang kemas secara kekal.

Kelebihan Premium Beautiful untuk kurus je?

Premium Beautiful adalah untuk kesihatan, 70% direka untuk kesihatan & 30% kecantikan. Antara 8 fungsi Premium Beautiful yang sangat membantu mommies adalah:

1) memperbanyakkan susu badan
2) mengelakkan bengkak susu
3) mengurangkan 'saggy breast' & membantu menganjalkan payudara
4) mengempiskan perut
5) menyokong perut & penyembuhan dari dalam melalui fungsi Far Infrared Rays (FIR) terutamanya untuk mommies yang bersalin secara pembedahan
6) melancarkan perjalanan darah
7) membantu pengeluaran darah nifas dengan lancar (mengelakkan baki darah tertinggal dalam rahim)
8) bantu mengecutkan rahim lebih cepat & mengekalkan kedudukan rahim di tempat sepatutnya

Kelebihan & fungsi setiap bahagian dalam set Premium Beautiful 

Waist Nipper Premium Beautiful bantu sokong postur badan
& tulang belakang mommies masa menyusukan anak

Menarik kan? Jom cepat dapatkan Premium Beautiful. Nak beli by pieces pon boleh..full set pon boleh. Ada harga istimewa khusus untuk pembelian full set secara tunai/ kredit kad 😉. Jom whatsapp yana +60193899315.

Cara pengagihan lemak yang sekata melalui pemakaian full set Premium Beautiful


Sharing is caring,
Love,

Yana Mokhtar 
Scoliosis Patient 
Premium Beautiful Expert
Shake & Shape Me Finalist.

Sunday, 30 April 2017

My Special 'S' Shape Backbone 😉.

Assalamualaikum semua.

All this while..unknown to most of you..salah satu faktor utama yana berjaya mengecil adalah sebab Premium Beautiful.

Indeed yes..but i would rather say that because of Premium Beautiful i can now walking and do more active activities at least 90% better than before.

HOW YANA BEEN DETECTED WITH SCOLISIS?

Yana detected to have scoliosis masa buat medical check up in one of private clinic as requirements untuk sambung degree pada tahun awal tahun 2006. Specifically called as THORACOLUMBAR SCOLIOSIS (based on 'S' curve upper & middle back). Then soon after that yana direfer ke Hospital Putrajaya, Orthopedic department yang mana yana kene jalani check up for 1 month, 3 months, 6 months & 12 months (total duration dalam 2 tahun lah jgk).

Scoliosis ni ada beberapa kategori bergantung pada
keadaan & tahap bengkok tulang belakang kita

Tujuan check up adalah untuk check peratus tulang bengkok, tendency utk bengkok, kesan tulang bengkok & sama ada tulang bengkok ni menggangu organ penting atau tidak.

Alhamdulillah, throughout these almost 2 years check up..tulang belakang yg bengkok tu tak membengkok ke arah organ utama (jantung & hati). Slightly menolak bahagian paru-paru. Dan peratusan tulang untuk membengkok dengan lebih teruk adalah sangat rendah & insyaAllah if pregnant in future tak ada major issue (this is my mom yg tnye kat doctor tu 😅).

Doctor advise jaga & perbaiki posture badan sebab ada kemungkinan bengkok disebabkan posture badan xbetul masa remaja & ade kemungkinan from irregular muscle strength (muscle sebelah tarik lebih dari the other side). Yana discharge from the case in 2007 but from time to time if ada something wrong, i'll need to do some check up.

Time goes by until late 2013 in August-September with hectic routine as Project Leader yang kerap outstation, long distance drive, working overtime..

Seronok keje dulu walaupun hectic nak monitor beberapa IPTA & IPTS sites at one time.

KESANNYA?

Kaki kiri yana start sakit. Otot rasa tegang dari pinggul hingga ke buku lali..seriously jalan 50-100 meter round training classes tu dah rasa macam nak pengsan tahan sakit & memang TAK TAHAN! Nangis kot.Memang tak pakai heels dah that time sebab sakit..but still tak membantu sangat. 

Selain kerap outstation ke sites..kerap juga ade makan2 sedap kat opis.
Rewards keje keras okey..jangan tanye nape comel dulu 😎

PERNAH PAKAI KORSET SEBELUM INI?

Owh ya..yana memang ada pakai korset since doktor advise jaga posture badan..sebab tau la jugak korset ni one of the option selain pakai back braces keras ni 😬..unfortunately tak membantu.

Sampai la in end of Jan 2014 ex-classmate yana, Noradila Nasir roger ajak keluar. Actually dia nk promote PB 😜..and sebenarnye jugak yana dah start riki pasal PB sebab frust beli korset RM799 tapi pakai 3 kali da jahanam 😂😂😂.

Macam-macam yana tanye pasal PB kat Dilla ni. Nasib baik yg dia jawab tu betul (maklumla Dilla ni Premium Beautiful Expert..so kene la tau). From there yana trus decide YES! I have to get this..di samping desakan untuk join company trip ke Dubai dan berjalan-jalan tanpa ada rasa sakit..end of February, before fly ke Dubai..yana purchased PB.
Enjoying my Dubai Trip. Best sesangat..tengok muka happy tu.
Time ni sakit kaki memang takde..kecuali bila dah masuk malam sebab jadual berjalan memang pack sampai ke malam. Normal la lenguh sakit kaki bila berjalan sehari suntuk kan.

Alhamdulillah..Premium Beautiful really helps a lot. Sakit kaki yana almost 90% better compared than before..still ada time-time yg akan sakit..tapi tak seteruk & tak sekerap dulu (mostly time nk period je akan sakit).

From time to time yana investigate sendiri how PB helps. Sakit kaki tu adalah effect penggunaan muscle yg tidak sekata yg menyebabkan PIRIFORMIS SYNDROME  (sebab yana baru perasan yana ada tendency guna bahagian sebelah kiri lebih banyak).

HOW PB HELPS TO IMPROVE BODY POSTURE?

For my case, ia sangat-sangat membantu. Bagaimana? 

Kalau at one time tu postur badan tak betul, PB ni akan buat rasa sakit kat part tetulang tu..so automatic yana akan betulkan posture badan. So, memang betul lah doctor cakap dulu baiki postur badan 😆😆..tapi tu la..degil..da sakit baru tau (tapi nak baiki sendiri tanpa support tambahan memang mustahil..sebab itu pakailah PB)

Gambar kenangan masa 1st time attend
training class The Diamond Circle bulan April 2014.

APA LAGI KESAN PAKAI PB?

BERAT & SAIZ BADAN menurun.

Berat turun & badan kecil sikit demi sikit. Ini Yana suka. No drastic penurunan berat. Lebih selamat & since pakai PB, kesedaran Yana tentang HEALTHY LIFESTYLE lebih tinggi. Sebab tu masa Haio buat contest 30 DAYS SHAKE & SHAPE ME CHALLENGE, Yana masuk. Sebab selain tentang hadiah, Yana banyak dapat ilmu tentang healthy diet & exercise. 

Bootcamp Shake & Shape Me Challenge di Sunway Resort & Spa
bersama 12 Finalist & committee.
Day 2- bersenam di Subway Lagoon 

BEST SANGAT!

Yang ada masalah scoliosis macam yana..you are most welcome to share..boleh contact yana 019-3899315.

I have to admit bukan semua case scoliosis boleh diubati dgn Premium Beautiful sebab ada banyak jenis scoliosis. But if your case can be treated using PB..why dont give yourself a chance to try this as alternative like i did. 

Transformasi diri yana sendiri. Alhamdulillah selain getting better,
saiz badan berubah & lifestyle pon berubah ke arah lebih sihat.


Feel free to SHARE not to COPY.

Sharing is loving,

Yana Mokhtar 
Scoliosis Patient 
Premium Beautiful Expert
Shake & Shape Me Finalist.

Thursday, 27 April 2017

Diamond Night 2017: The Great Gatsby


Salam sayang semua!! 💕


Diamond Night 2017

Alhamdulillah telah berlangsung Malam Penganugerahan Diamond Night 2017 pada sabtu yang lalu, 22 April 2017.

Kereta antik menghiasi ruang masuk ke Setia City Convention Centre..
juga menjadi props untuk posing tangkap gambar

Majlis yang berlangsung dengan meriah ini telah diadakan di Setia City Convention Centre bertujuan untuk memberi penghargaan kepada usahawan Sahajidah Hai-O Marketing Malaysia (SHOM) yang berjaya mencapai sasaran jualan berkumpulan sebanyak RM180,000 , RM720,000 dan Car Fund. 

Alhamdulillah setiap kali Diamond Night dianjurkan, pasti ada usahawan SHOM dari kumpulan The Diamond Circle sendiri yang naik pentas untuk menerima penganugerahan. Untuk Malam Penganugerahan Diamond Night 2017 kali ini, seramai 4 orang usahawanita dari kumpulan The Diamond Circle telah menerima pengiktirafan untuk kejayaan masing-masing.

Siti Azlina Osman, Penerima Car Fund



Fiza Mahazir, Double Diamond Manager
dengan jualan terkumpul RM720,000


Diana Hassan, Diamond Sales Manager
dengan jualan terkumpul RM180,000

Nurul Saadah Bahar, Diamond Sales Manager
dengan jualan terkumpul RM180,000

Tahniah untuk semua The Diamond Circle team yang berjaya capai another target & milestone dalam business MLM ni.


Yana & bakal DDM Suhaili pun turut sama hadir
meraikan kejayaan rakan The Diamond Circle

Selain meraikan kejayaan usahawan SHOM, Syarikat juga melancarkan koleksi esklusive hijab hasil kolaborasi dari pereka fesyen tersohor Rizman Ruzaini menerusi koleksi Infinence X RR.


Koleksi hijab esklusive Infinence X RR dijangka akan berada dalam pasaran Mei nanti exclusive melalui ejen sah SHOM sahaja.

Owh ya..kalau nak tahu..buat julung kalinya ada tema untuk
Malam Penganugerahan Diamond Night..sebelum ni belum pernah lagi ada tema tau. Tema untuk Diamond Night 2017 adalan " The Great Gatsby".

Ok jom layan gambar-gambar dan fesyen-fesyen '"The Great Gatsby" malam tu:

The Diamond Circle Team bersama Founder & Co-Founder TDC, CDM Shaliza Aziz & CDM Norain






Seronok jugak bertema ni walaupon pening kepala semua last minit..ni attire dan look yana pada malam tu..


Dress & Clutch kali ni semua DIY by Yana.
Make Up by Nor..first time make up dengan beliau.

Last but not least, moga pencapaian penerima anugerah Diamond Night 2017 memberi inspirasi dan pemangkin kepada usahawan-usahawan The Diamond Circle yang lain termasuk lah yana sendiri.

Till then..my sharing my stories.

Yana Mokhtar
Your Premium Beautiful Expert

Finalist Shake & Shape Me Challenge