Tuesday, 5 January 2016

Premium Beautiful Short Bra Vs Sports Bra

Hi semua.

Sape kat sini suka fitness activities..contohnya enjoy gym ke dancing class or marathon?
Ok sapa yang suka tu..kite geng!

Buat masa ni yana memang aktif ke gym. Tapi bukan main facilities yang ade kat gym macam treadmill & lain-lain tu. Yana enjoy fitness class seperti Belly Dance, K-pop Dance, Zumba, Power Funk & Power Dance.

Fuhhh..bukan main lagi kan. Ni semua melibatkan kardio dance and at the same time melompat-lompat. Bila da lompat-lompat terlebih ni..kene la ade extra support untuk bahagian aset kita.

Untuk yang tak tahu, Yana pakai jugak Premium Beautiful (PB) masa workout. Tapi takde la pakai full set. Normally pakai Long Girdle & Long Bra je sebab bila workout dengan Premium Beautiful, akan burned extra around 100-150 calories hasil dari tindakbalas F.I.R yang terdapat dalam fabrik Premium Beautiful.

TETAPI! pada suatu hari, Yana terlebih meng'flexible'kan badan..dan akibatnya..patah tetulang yang ada pada Long Bra Yana..sedih kot..huhu..nasib 'Free of Charge' repair dan 'Life-Time Warranty'..maka lepas cuci..Yana pi la hantar ke stokis terdekat untuk repair.

Memandangkan Long Bra da hantaq pi repair, maka kena la pi beli sports bra sementara tunggu PB tu siap repair. Yana memang agak choosy bab2 membeli ni..jenuh jugak la mencari dari Alamanda, bangi..sampaila ke IOI City Mall. At last, dapat juga yang di cari. Time tu Yana pilih Sports Bra Adidas (price RM140. susah nk dpt diskaun sbb yg ni good quality, size mcm bra biasa & strong impact support katenye).

Picture source from Google/Adidas page.

After sometimes pakai sports bra, Yana try pulak Short Bra Premium Beautiful sebab bila study balik product details.. function dia lebih kurang sama macam sports bra and ada additional features seperti:

✅ Jahitan secara stereoskopik yang bantu menampung breast supaya tidak jatuh dan kekal pada kedudukan yang sepatutnya.

✅ Sama macam set Premium Beautiful yang lain, dibuat dari fabrik Akwatek & Akwadyne and ada F.I.R.

✅ Penyerapan yang baik, air-flow / pengudaraan yang baik dan sesuai untuk dipakai semasa bersenam.

✅ Ada kuasa rengangan 360 darjah mengikut pergerakan badan tanpa mengubah reka bentuk asal. INI PALING PENTING...takde la kisah tetulang patah lepas ni..haha.

Haa..best kan? part yg ade F.I.R tu mmg extra best untuk yana. Dan lagi satu...in case ade yg xselesa dengan Long Bra, boleh try short bra sebab dia ade padding (i.e push up pad) pada cup bra..and xbeberapa nampak corak lace kalau pakai T-Shirt.


Ok. Setakat ni saja sharing yana...Short Bra Premium Beautiful Vs Sports Bra..mane satu pilihan anda?

Sharing is Caring,
Yana Mokhtar 💋.

No comments:

Post a Comment